середу, 29 травня 2013 р.

Лавка-підвіконник від Ikeahackers

Ikea в світі настільки популярна, що має не просто мільйони покупців стандартних рішень меблів, але й цілий рух, так званих Ікеа-хакерів. Тобто тих, хто пристосовує деталі Ikea до зовсім інших, ніж пише в інструкції, меблевих рішень. Ikea-хакери мають свій сайт: http://www.ikeahackers.net/ На сайті можна знайти мільйон нестандартних меблів, зроблених з елементів Ikea - від безглуздих до дуже цікавих та оригінальних, а процес складання супроводжується інструкцією і фотографіями.

Раніше я вже писала про нестандартний письмовий стіл з елементів Ikea.
А сьогодні розкажу про свою давню мрію - підвіконник, на якому можна комфортно вмоститись на подушках і читати улюблену книжку. Завдяки одному з Ikea-хакерів, зробити його можна зовсім легко, задіявши при тому весь простір навколо вікна.
Ось така краса:


Інструкція з фотографіями:


Деталі IKEA:
- 2 вітрини  IKEA HEMNES, білого кольору, з глухими дверима. Розмір кожної: 0,9*1,97

- Тумба під телевізор   IKEA HEMNES білого кольору. Розмір 1,83*0,49

  Додатково:
- соснові дощечки, товщиною 2,5 см. шириною 15-20 см,
- соснові плінтуси (можна штапіки),
- лаки-фарби для дошок за смаком. В прикладі - біла фарба і лак темний горіх для дошок, що утворюють лавку,
- самонарізи, шуруповерт, лобзик,
- пластмасові вентиляційні решітки

Інструкція:

- Отже, потрібно з`єднати вітрини з тумбою і закріпити їх самонарізами з допомогою дошок, що кріпляться до нижніх ніжок. Також, дощечками заповнити простір між вітринами і стіною, шпарини між тумбою і вітринами.
Автор використовував соснові дошки, товщиною 2,5 см. і шириною 15 см. та 20 см. Довжина ж залежить від Вашого простору навколо підвіконня. Наприклад, суцільна довжина нижньої планки може бути від 3,63 м. - якщо вітрини і тумбу ви ставите впритик і до потрібної Вам, а щілинки Ви заповнюєте білими сосновими дощечками та плінтусами.

- Зверху тумби ставите також соснові дощечки потрібної довжини і кріпите їх самонарізами до бокових стінок вітрин. Це і буде лавкою. На стиках дошок і вітрин кріпите соснові плінтуси (штапіки).
Автор полакував дошки, що утворюють лавку і плінтуси в темно-горіховий колір - виглядає дуже ефектно з білою стінкою.





- Якщо під вікном розміщено батерею, то вентиляцію можна організувати наступним чином:
Варіант 1: відрізати частину задньої стінки тумби під телевізор по ширині та довжині поличок, що над шухлядами.
Варіант 2: в нижній дошці зробити декілька дірок, куди вставити пласмастмасові вентиляційні решітки. Одну з таких решіток видно на фінальній фотографії в правому нижньому куті.


Також, на лавку можна пошити матрацик і декоративні подушки. Для мене - це ідеальне місце для читання. А ще автору в коментарях написали, що якщо якимось чином пристосувати низ бокової стінки однієї з вітрин до знімання-відсування, то в проміжку між вітриною і тумбою або вітриною і стіною можна зберігати "секретні речі":)

Оригінал тут: http://www.ikeahackers.net/2011/12/built-in-with-bench.html

Немає коментарів:

Дописати коментар