Поділюсь з вами рецептом, можливо і на вашому великодньому столі буде цей швецько-ікеївський смаколик.
Отже, інгредієнти:
Для коржів:
- - мигдаль (нечищений) - 300 гр.,
- - білки - 4 шт.,
- - цукор - 150 гр.,
- - терта цедра 1 лимона,
- - лимон (сік) - 1 ст. л.
- - роз`ємна форма - можна з набору IKEA BULLAR .
- - жовтки - 4 шт.
- - масло - 150 гр.
- - вершки 33%- 500 мл,
- - цукор за смаком (біля 250 гр.),
- - ваніль- 1/2 стручка (або ванілін, 1 ч.л.)
1) Мигдаль дрібно помолоти на крихту в кухонному комбайні, або на м`ясорубці, або потерти на дрібному терку. Тільки не в блендері! (вийде волога спресована маса).
2) Цукор, лимонну цедру і сік збити міксером поки не утвориться кремоподібна маса, тоді додати подріблений мигдаль.
3) Білки збити на "штивну" піну.
4) В суміш з мигдалем додати спочатку 2 ложки збитих білків, перемішати, тоді додати решта і акуратно перемішати.
5) Роз'ємну форму змастити маслом, дно виложити пергаментом. Залити суміш, пекти 45 хв. при 180 градусах. або поки "втикнута" в корж зубочистка не буде сухою.
6) Коли спечеться - дати вистигнути в формі, тоді виложити на пергамент (інакше прилипне) і перерізати корж ножем для хліба вздовж на 3 частини. У вас має вийти 3 тоненькі коржі.
7) Приступаємо до крему. Для початку розігріваємо вершки зі стручком ванілі або ваніліном до кімнатної температури.
8) Жовтки розтерти з цукром.
9) На паровій бані розтопити масло, додати вершки з ваніллю, додати жовтки з цукром. Варити до стану м`якого масла. За бажанням, в крем можна додати товчений мигдаль або листки мигдалю.
10) Змазати всі коржі кремом. Також, при бажанні, можна залити торт шоколадом. Торт має вистояти 4 години при кімнатній температурі і ніч в холодильнику.
Такий готовий тортик, в замороженому вигляді, продається в IKEA під назвою TÅRTA MANDEL: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40199268/
Але в домашньому виконанні виходить смачніше, бо до процесу готування додається важливий інгредієнт - частинка душі :-)
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар