понеділок, 29 квітня 2013 р.

Мигдальний торт з ресторану IKEA (рецепт)

Наближається Великдень і в пошуках рецептів смачної випічки, натрапила в неті на відгуки про торт, що традиційно продається в IKEA - швецький мигдальний торт TÅRTA MANDEL. Це смакота неземна, тортик просто тане в роті.

Поділюсь з вами рецептом, можливо і на вашому великодньому столі буде цей швецько-ікеївський смаколик.



Отже, інгредієнти:
Для коржів:
  • - мигдаль (нечищений) - 300 гр.,
  • - білки - 4 шт.,
  • - цукор - 150 гр.,
  • - терта цедра 1 лимона,
  • - лимон (сік) - 1 ст. л.
  • - роз`ємна форма - можна з набору IKEA BULLAR .
 Для крему:
  • - жовтки - 4 шт.
  • - масло - 150 гр.
  • - вершки 33%- 500 мл,
  • - цукор за смаком (біля 250 гр.),
  • - ваніль- 1/2 стручка (або ванілін, 1 ч.л.)

1) Мигдаль дрібно помолоти на крихту в кухонному комбайні, або на м`ясорубці, або потерти на дрібному терку. Тільки не в блендері! (вийде волога спресована маса).

2) Цукор, лимонну цедру і сік збити міксером поки не утвориться кремоподібна маса, тоді додати подріблений мигдаль.

3) Білки збити на "штивну" піну.

4) В суміш з мигдалем додати спочатку 2 ложки збитих білків, перемішати, тоді додати решта і акуратно перемішати.

5) Роз'ємну форму змастити маслом, дно виложити пергаментом. Залити суміш, пекти 45 хв. при 180 градусах. або поки "втикнута" в корж зубочистка не буде сухою.

6) Коли спечеться - дати вистигнути в формі, тоді виложити на пергамент (інакше прилипне) і перерізати корж ножем для хліба вздовж на 3 частини. У вас має вийти 3 тоненькі коржі.

7) Приступаємо до крему. Для початку розігріваємо вершки зі стручком ванілі або ваніліном до кімнатної температури.

8) Жовтки розтерти з цукром.

9) На паровій бані розтопити масло, додати вершки з ваніллю, додати жовтки з цукром. Варити до стану м`якого масла. За бажанням, в крем можна додати товчений мигдаль або листки мигдалю.

10) Змазати всі коржі кремом. Також, при бажанні, можна залити торт шоколадом. Торт має вистояти 4 години при кімнатній температурі і ніч в холодильнику.

Такий готовий тортик, в замороженому вигляді, продається в IKEA під назвою TÅRTA MANDEL: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40199268/

Але в домашньому виконанні виходить смачніше, бо до процесу готування додається важливий інгредієнт - частинка душі :-)

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар