пʼятницю, 29 березня 2013 р.

Світильники у вітальні: поради від дизайнерів IKEA


Будьте уважні з кольорами та стилем.

Світильників не буває забагато! Їх можна включати разом або окремо - як забажаєте. Якщо у Вас вже є світильник на стелі, підберіть до нього торшер чи настільну лампу в тій же кольоровій гамі.




Безпрограшний варіант - це різні світильники одної колекції. Наприклад, серія IKEA MINUT включає різні варіанти підвісних світильників, торшер і бра - все в одній концепції.



Якщо дизайн Вашої вітальні зроблений в певному стилі, додатковий світильник слід вибирати дуже скурпульозно, щоб не створити дисонансу із загальною атмосферою кімнати.





Поради для вітальні з низькою стелею.





Високі моделі торшерів, наприклад, IKEA RESELE (висота - 173 см.) - прекрасні "вертикалі", що візуально припіднімуть кімнату.





Центральний світильник зовсім не обов`язково розміщувати на стелі. Торшер зі згином ніжки, наприклад IKEA REGOLIT, не тільки прекрасно освітлить вітальню, але і відволіче увагу від низьких стель


Пам`ятайте про баланс світла і тіні.


Світильник, що низько опущений над кавовим чи обіднім столом, додасть вітальні затишку ввечері. Але коли ввечері у Вас багато гостей, потрібне більш яскраве та розсіяне світло. Вирішення проблеми - це підвісний абажур з регульованим шнуром.




Якщо в кімнаті переважають темні, приглушені кольори, вона виглядає трохи похмуро. В такій кімнаті слід підсвітити кути - це додасть їй об`єму та затишку.

 

 

 

Великі абажури – це модно і зручно!

Якщо в кімнаті зовсім мало місця – це не означає, що Ви повинні уникати крупних світильників. Великі світильники, картини і дзеркала створюють враження цілісності.


 

А у великій вітальні, з високими стелями, 2 об`ємні підвісні світильники будуть виглядати більш доречно - це додасть вітальні пропорційності і збільшить потік світла в 2 рази

 

Використовуйте світильники при зонуванні вітальні.


Якщо Ваша вітальня - це частина студії, розмістіть на межі зон підвісні світильники на шнурах - особливо ефектно цей прийом виглядає над барною стійкою.


На стіні вітальні, де розміщено картини або сімейні фото можна зробити акцент з допомогою оригінального освітлення. Для прикладу, настільний круглий світильник-чашу, можна розмістити на столику чи комоді під картинами.

 

Створюйте настрій!


Якщо Ви раціональна людина і любите простий, лаконічний та функціональний дизайн, Вам ідеально підійдуть світильники в техно-стилі. Вони лаконічні, сучасні і сильно не притягують до себе уваги. Серія IKEA KVART - це те, що Вам треба!



Якщо ж Ви романтична натура з багатою уявою, спробуйте використати прийом світла, відбитого у дзеркалах. Це можуть бути, як настінні, так і дзеркала, що розміщуються на підлозі, чи дзеркальні елементи меблів. Кімната здобуде додатковий блиск і деяку таємничість.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар